Meny
Varukorgen

Jag heter Maria och bor med min man Mattias, sönerna Simon född -11 och Adam född -16, hundarna Bailey -05, änglahunden Hassel -07 och så "lille" Wilton -15. Jag är utbildad och legitimerad djursjukskötare och har tidigare arbetat på Regiondjursjukhuset i Helsingborg. Nu har jag företaget Animalis Foder & Tillbehör på deltid.. 

Jag sköter butiken och försäljningen och min man Mattias som är mjukvaruprogrammerare på ett stort företag här i Växjö är webmaster och snickrar ihop hemsidan på sin fritid.

Till min hjälp i butiken och på leveransdagar har jag ibland mina kära föräldrar; pappa Christer och mamma Lotta. Deras hjälp är ovärderlig!

Våra hundar är av rasen flatcoated retrievers och är apporterande fågelhundar. Vi tränar och tävlar i apportering, går på jaktprov och är med på en del fågeljakter, främst på änder, fasaner och ibland även rapphöns. Det är en fröjd att se hundar arbeta med det som de är avlade till att göra!

Bailey, Coatfloats Caffe Bailey, börjar bli till åren och är mest glad pensionär. Hassel, Coatfloats Chocolate Hazel, halvbror till Bailey, gick tyvärr bort i cancer november -17. Och så har vi lille Wilton, Engsbodas Always Will To Please, Baileys son, som är född i februari 2015 och som vi hoppas mycket på!

Vad äter mina hundar?
Bailey och Hassel är uppfödda på torrfoder. Jag bytte till färskt vintern 2009 och har aldrig ångrat det en dag. Wilton åt torrfoder när han kom till mig och jag bytte ganska direkt till Nordic spannmålsfria. Nu äter de alla varierat! Det är som födelsedagskalas och julafton varje dag. Vad blir det för mat idag, matte?! 

Citat från Livsmedelsverkets hemsida  "I de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR 2012) är det tydligt att det är helheten i kosten som är viktig. Det går att äta bra på många olika sätt. Genom att äta varierat, inte för mycket, och röra på sig får man en bra balans." Jag tror att det gäller även för våra hundar! Ät varierat och inte för mycket- så kommer man långt!

De får MUSH, BARF från främst Emmzo och ibland mixar jag grönsaker som blivit över och ibland kokar jag bovete/hirs-gröt till dem att blanda med köttet. De får ibland hela ägg med skal, de äter kött, ben och inälvor av lamm/hjort/kalv/kyckling/kalkon/älg/ren/lax mm. Ibland kommer jag över hela laxhuvuden till dem som de äter hela. Då har de ett par timmars arbete framför sig! Jag ger dem vitaminer och tillskott i form av kalk, nässlor, nypon, alger mm- jag varierar även dem. Bailey som är äldre och som har lite artros och gamla skador får tillskott i form av grönläppad mussla, nypon samt lite olika ledtillskott. Wilton fick som valp ibland Standardt Start Mix som är till växande valpar, annars får han som de vuxna hundarna maten uppdelat på tre måltider tills han 6 månaders ålder. I naturen får unga djur inte någon speciell mat- vargungar äter det mamman äter fast uppstött.

Jag älskar denna typ av utfodring och jag är helt övertygad om att hundarna också gör det!
Ben rensar tänderna och innehåller massor av vitaminer och mineraler, och ger förutom tuggmotion även mental berikning. Jag måste erkänna att det även är en slags mindfulness för mig- jag älskar att titta på när de jobbar med sina köttben!

Fördelarna med denna typ av mat tycker jag är flera. Dels får de ofta stålmagar - maten är inte steril och innehåller naturliga bakterier och enzymer, vilket tränar immunförsvaret. Maten innehåller inte konserveringsämnen, färgämnen eller antioxidantmedel eller andra onaturliga ämnen. Jag upplever att de bygger starka muskler, att pälsen blir mycket glansig och att klorna blir av bra kvalité. Och jag uppskattar särskilt att fisarna uteblir samt att de får liten mängd hård avföring som inte luktar speciellt mycket!
Du har varit inaktiv för länge, din session är inte giltig längre.

Ladda om sidan