Meny
Kundvagn

Din sökning gav tyvärr inga träffar. Kontrollera stavningen eller försök igen med ett mindre specifikt sökord.

Känguru 500 g

hel låda (24 st) - 12 kg
2005

En mager och mycket ovanlig proteinkälla, perfekt för dig som själv vill sätta ihop din hunds foder.

Kängurukött 500 gram är ett kompletteringsfoder och inte ett helfoder. Det kan med fördel kombineras med innanmat och ben för att skapa en komplett foderstat enligt BARF-metoden.

Det går även utmärkt att kombinera Kängurukött med ett vitamin- och mineraltillskott för hundar. Kängurukött + tillskott bildar då ett helfoder. Utmärkt för dig som t ex söker ett enkelt sätt att utfodra med en unik proteinkälla vid t ex allergiutredningar. Kängurukött fungerar såklart också utmärkt att bara ge precis som den är då och då för lite variation i vardagen.

Kängurukött i 500g-paket är den femte produkten i en ny serie BARF-komponenter som vi kommer att rulla ut löpande under året.

Perfekt för dig som själv vill sätta ihop din hunds foder eller söker en ovanlig proteinkälla.

INGREDIENSER
100% kött från känguru (blandning av olika muskelgrupper). Kan innehålla små bitar av brosk/ben från muskelfästet.

 Näringsvärde

per 100g / per paket (500g)

Energi: 439,7 kJ / 105,1 kcal

2198,7 kJ / 525,5 kcal

Protein: 16,6g / 83g

Fett: 4,3g/ 21,5g

Växtråd:  0g / 0g

Aska:  0g / 0g

Vatten/fukt:  76g /380g

 

UTFODRINGSVÄGLEDNING

Känguruköttet är ett kompletteringsfoder och inte ett helfoder, och passar för den som själv vill blanda sin mat eller bara önskar ytterligare variation. Mängden som ges per portion kan motsvara den hos våra helfoder, dvs ca 2% av kroppsvikten per dag för vuxna hundar och 4-6% av kroppsvikten per dag för valpar, unghundar och dräktiga tikar. Tveka inte att kontakta vår veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp.

HANTERING AV FÄRSKFODER

Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåp under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad något fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

I likhet med alla bytesdjur som fällts genom jakt så kan det i enstaka fall, trots rigorösa kontroller och användande av metalldetektorer, förekomma fragment av kulor i produkten. Vi rekommenderar därför alltid att produkten noggrant ses igenom innan den ges till hunden.

HÅLLBARHET

När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning.

  • kangaroo.jpg

Du har varit inaktiv för länge, din session är inte giltig längre.

Ladda om sidan