Meny
Kundvagn

Din sökning gav tyvärr inga träffar. Kontrollera stavningen eller försök igen med ett mindre specifikt sökord.

Lammblandning 3 kg

st
1011b

 

Lammedaljongerna är en sedan länge efterfrågad version av vår exklusiva Lammblandning, i ett lite behändigare format om ca 30g styck. Paketen är enkla att öppna och återförsluta, maten blir lite enklare att dosera, och passar perfekt till små och medelstora hundar samt katter. Kombinationen av lammvåm med dess fullvärdiga vitaminer och nyttiga bakterier samt näringsrikt och broskrikt kött och innanmat, gör detta helfoder till en naturlig och nyttig kombination för ditt husdjur. Vi har även spetsat medaljongerna med extra vitaminer, mineraler och antioxidanter i sin naturliga form från torkade alger och örter. 

Kan vara bra för hundar med känslig mage. Finns även som Lammblandning i 500g paket.

INGREDIENSER
Köttråvaror av 100% lamm (lammvåm ca 30%, kött, brosk, innanmat av hjärta och lever), torkade alger och örter (kalcium, jäst, maltgroddar, vindruvskärneextrakt, björklöv, maskrosrötter (Taraxum officinale), mariatistel (Silybum marianum), brännässla (Urtica dioica)).

Näringsvärden / 100 gram

Energi

1012 kJ / 239 kcal

Protein 26g

Fett 15g

Växtråd 1,7g

Aska 1,1g

Vatten/fukt 56,2g

Kalcium 0,42g

Fosfor 0,30g


Valpar, unghundar och dräktiga tikar

Näringsbehovet hos valpar, unghundar och dräktiga tikar skiljer sig från vuxna hundars i allmänhet. Behovet tillgodoses genom att en större mängd föda konsumeras. I princip fördubblas födointaget, så mängden mat per dag brukar motsvara 4-6% av kroppsvikten. Valpar och unghundar bör få sin mat fördelade på 2-3 tillfällen per dag. De växer och behöver därför mat. Låt valpen äta sig mätt, men håll koll på vikten. Dräktiga tikar bör få fri tillgång till föda. Tveka inte att kontakta vår veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp.

Vuxna hundar (över 12 månader)

Som utgångspunkt är det lämpligt ge den vuxna hunden 2% av dess kroppsvikt per dag. Hundar av större raser tenderar dock att behöva procentuellt sett mindre mat än hundar av mindre raser eftersom deras kroppsyta är mindre i förhållande till deras kroppsvolym. Behovet kan således växla mellan 1-3% av kroppsvikten per dag, eller 12-20% av kroppsvikten per vecka. Servera maten 1-2 ggr/dag. Tveka inte att kontakta vår veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp.

 

HANTERING AV FÄRSKFODER

Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåp under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad något fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

Hållbarhet

När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning.

  • lammbl_3.jpg

Du har varit inaktiv för länge, din session är inte giltig längre.

Ladda om sidan